Екологічний податок на генератори не доведеться платити бізнесу й пересічним громадянам також. Однак є одна важлива умова.

Голова податкового парламентського комітету Данило Гетманцев пояснив деталі. За його словами платити не доведеться лише у тому випадку, якщо обсяг викидів від них не перевищує встановленої норми. Відзначається, що норма складає 500 тонн вуглекислого газу (СО2) на рік.

"Платниками екоподатку стануть лише особи, що використовують на заправку генераторів понад 200 тонн пального за рік. Платити чи ні цей вид податку залежить не від самого факту використання генератора, а від того, скільки шкідливих речовин він виділяє у навколишнє середовище», — розповів голова податкового парламентського комітету Данило Гетманцев. Данило Гетманцев

Генератор, скріншот: Facebook
Генератор, скріншот: Facebook

Генератори й справді за законом вважаються стаціонарними джерелами забруднення, також відзначив Данило Гетманцев. Він також назвав конкретну категорію громадян, хто повинен платити податок за викиди вуглекислого газу в атмосферу.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Мова йде про ті суб'єкти господарювання, чиї генератори виробляють понад 500 тонн вуглекислого газу за рік, що відповідає 200 тонн спаленого пального.

А підрахувати обсяги шкідливих викидів генератора можна за допомогою його паспортних даних, де вказано скільки саме шкідливих речовин він виділяє у атмосферу із розрахунку на обсяг спаленого дизельного пального

Крім того, голова податкового комітету Ради зауважив, що на викид CO2 під час війни не потрібно отримувати жодних дозволів. Проте бізнесмени зобов’язані подавати декларації в податкову та сплачувати екоподаток у випадку перевищення встановленої норми забруднень.

Генератор. Фото: кадр з Facebook
Генератор. Фото: кадр з Facebook

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову