Генератори стали неймовірним порятунком для українців у період відключення електроенергії після ракетного обстрілу росіян.

Хтось купує їх собі додому, а хтось користується благами у торгових центрах, щоби попрацювати. Зараз з'явилися хороші новини для тих, хто ще не придбав диво техніки чи бажає купити ще.

Генератор, скріншот: Facebook
Генератор, скріншот: Facebook

Всі ми знаємо, що уряд прийняв Постанову, яка дозволяє імпорт генераторів, павербанків, літій-іонних акумуляторів, портативних зарядних станцій, старлінків без мита та ПДВ.

Незабаром після цього Укрпошта звернулася до національних поштових операторів із проханням дозволити прийом у своїх відділеннях генераторів та зарядних станцій для доставки в Україну. Першою країною, яка розпочала з нами співпрацю в цій галузі, стала Латвія. Тарифи на доставку товарів енергетичного спрямування встановлюватиме пошта-відправник.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Вже у грудні товари критичного імпорту можуть бути відправлені з 600+ відділень пошти Латвії (Latvijas Pasts), доставка від 25 EUR. Список країн незабаром розширюватиметься.

Слід зазначити, що розмитнення таких відправлень в Україні відбуватиметься без оформлення митної вантажної декларації. У свою чергу відправник повинен обов'язково вказати дані: якщо одержувач в Україні – фізична особа, достатньо 6-значного коду товару. Для одержувачів-юридичних осіб необхідно вказати 10-значний код товару, який планується перемістити через кордон. Це необхідно для ідентифікації товару та заходів контролю, які застосовуються до нього.

Укрпошта.Фото: Youtube
Укрпошта.Фото: Youtube

До перевезення допускаються такі товари: зарядні пристрої, павербанки, акумулятори з літій-іонними складовими, портативні станції зарядні, генератори, водні фільтри, Starlink.

Щоб відправити генератор, зарядну станцію, старлінк з-за кордону з нульовим розмитненням, потрібно:

  • оплатити товар в інтернет-магазині та замовити доставку на адресу свого друга або родича в Латвії. Оскільки одержувач перебуває в межах ЄС, доставка буде здійснюватись без митних платежів;
  • ваш контакт в Європі в будь-якому найближчому відділенні Latvijas Pasts надсилає посилку в Україну та оплачує доставку в Україну.

Що обов'язково слід зазначити у декларації латиницею, щоби в Україні не нараховувалися митні платежі?

  • Для генераторів: Generator, HS code 8502 11/Electric generating sets, HS code 8502 20;
  • Для літій-іонних акумуляторів та портативних зарядних станцій: Batteries / accumulators / power banks / portable charging stations with lithium-ion components, HS code 8507 60 00 00;
  • Для систем доступу до Інтернету: apparatus for communication in wired or wireless net HS code 8517 62 00 00/ або 8517 69 90 00/ або 8517 70 00 90;
  • Для водних фільтрів:Water filtering or purifying equipment, HS code 84212100.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що генератори вбивають українців : МВС показали тривожну статистику.

Раніше ми повідомляли, що українці зможуть заробити на генераторі: що каже закон і чи потрібна ліцензія.