Українців зі статусом ВПО перевірятимуть за новими правилами. Відтепер це можливе лише в тому випадку, якщо буде підозра неправомірного отримання допомоги або звернення правоохоронних органів до органів соцзахисту населення.

Уряд не проводитиме масових перевірок місць проживання ВПО найближчим часом, хоча це обіцяли робити ще з 14 жовтня, коли Кабмін ухвалив відповідне рішення. Про нововведення повідомила віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Переселенці, фото з focus.ua
Переселенці, фото з focus.ua

Проте перевірки повністю скасовувати не будуть, бо контроль цільового використання коштів на допомогу українцям має бути. Уряд не хоче перевіряти населення і помилково позбавляти виплат.

"Зараз, коли постійно лунають повітряні тривоги, проблеми з електрикою та зв'язком, люди не повинні стояти в черзі в органах соцзахисту, щоб підтвердити актуальність зазначеного місця проживання", – зазначила вона.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Статус ВПО, фото dnipro.tv
Статус ВПО, фото dnipro.tv

У Мінреінтеграції провели нараду, присвячену захисту прав внутрішніх переселенців, де вирішили, що тепер в Україні проводитимуть перевірки місць проживання ВПО виключно у випадках звернення правоохоронних органів до органів соцзахисту населення за наявності підозри неправомірного отримання допомоги.

Переселенців сповіщатимуть про це по телефону. В інших випадках проведення вибіркових перевірок місць проживання внутрішніх переселенців не допускається.

Раніше ми писали про те, чи залишаться тарифи на тепло та гарячу воду на нинішньому рівні

Як повідомляв Знай.ua, "Доступні ліки" - як отримати рецепт на безкоштовні таблетки у 2023 році