Алое віра – це лікарська рослина, яку використовують для лікування різних захворювань здавніх часів. Вона покращує стан шкіри і позитивно впливає на організм.

Його використовують практично скрізь: від народної медицини, до виробництва косметики по догляду. Але перш ніж ви побіжите виривати листя у своєї кімнатної рослини, слід дізнатися, чим корисна ця рослинка.

Алое вера. Фото: Youtube
Алое вера. Фото: Youtube

Безпечно використовувати алое безпосередньо з рослини або ви можете придбати її у формі гелю. Креми, гелі та мазі з алое віра містять прозорий гель, що міститься в листі рослини.

Допомагає при сонячних опіках

Алое вера дає відчуття прохолоди та може знімати роздратування, одна з його головних властивостей — заспокоювати шкіру, що обгоріла.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Знижує рівень цукру в крові

Деякі дослідження показали, що споживання в їжу соку алое вера може допомогти людям з діабетом контролювати рівень цукру в крові. Сік алое може мати кілька можливих переваг для людей з діабетом, серед них є і зменшення жирових відкладень, і навіть втрата ваги.

Алое вера. Фото: Youtube
Алое вера. Фото: Youtube

Зцілює суху шкіру

Лікарі стверджують, що алое вера може допомогти шкірі, схильної до сухості, чи то обличчя, чи ноги. Алое складається з вітамінів Е і С, які разом зможуть зміцнити шкірний бар'єр. Вам потрібно лише нанести крем перед сном і на ранок прокинутися з гладкою еластичною шкірою.

Стимулює ріст волосся

Одне з найбільш непопулярних застосувань алое вера, використання його соку для стимуляції росту волосся. Алое наповнений протеолітичними ферментами, які відновлюють омертвілі клітини шкіри голови, а також сприяють росту волосся.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні змінилися ціни на популярні фрукти перед святами.

Як повідомляв "Знай.ua" кролик не любить зайвий шум: що категорично не можна дарувати коханим та близьким у 2023 році.

Також "Знай.ua" інформував, доведеться сказати "па-па" субсидії: частина українців може залишитися без допомоги від держави.