Стало відомо, чи можна використовувати піротехніку на новорічні свята цього року, і що буде у разі порушення законодавства.

Про це розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Українців цього року закликали бути більш відповідальними та усвідомленими, і цим не використовувати у період новорічних свят піротехнічні вироби. Це заборонено практично у всіх регіонах країни, включаючи місто Київ.

Думаю, що найближчими днями заборона діятиме по всіх областях. Відповідальність є і навіть за кількома статтями КУпАП. Але давайте будемо відповідальнішими не лише через закон, а ще й з поваги до інших. Багатьох ці петарди чи салюти можуть сильно налякати, як мінімум. Не кажучи вже про все інше. Тому реагуватимемо відповідно. Олексій Білошицький

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, важливе нагадування про те, що в Україні діє комендантська година, і її не скасують навіть у новорічну ніч - будуть ті самі часові рамки, що й раніше, тому розслаблятися не можна нікому.

Петарди та салюти. Фото: YouTube
Петарди та салюти. Фото: YouTube

Усіх порушників відправлятимуть до поліцейської дільниці, де вони й проведуть час. Як то кажуть, як Новий рік зустрінеш – так і проведеш, тож краще прислухатись до порад поліції.

Салют, фото з вільних джерел
Салют, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що в Україні взимку очікується подорожчання "борщового набору" на 20%: причина та коли буде спад цін на овочі

Раніше повідомлялося, що як залишатися зі світлом триваліший час: українцям пояснили тонкі нюанси

Також ПриватБанк зробив важливе попередження перед Новим роком: українці можуть залишитися без грошей .