Ситуація з енергосистемою в Україні залишається складною, тому багато сімей змушені тривалий час залишатися без електроенергії. Як за таких умов врятувати вміст холодильника і не допустити псування продуктів? Відповідь на це запитання дали експерти Центру громадського здоров'я на офіційній сторінці у Facebook.

Фахівці радять не "набивати" повний холодильник продуктів перед наступними святами, тому що цього року це безпечно. Якщо електроенергію відключають на тривалий період, то продукти починають псуватися вже за 4 години.

Продукти в холодильнику, скріншот з відео
Продукти в холодильнику, скріншот з відео

Важливий нюанс: чим більше продуктів у морозильній камері, тим довше триматиметься холод. Цілком можливо, що продукти протримати до 2 діб. Перевірити чи не зіпсувалися продукти просто: якщо є шматки льоду чи сніг, то можна не побоюючись їсти.

Холодильник. Фото: скріншот youtube
Холодильник. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Рятувати продукти, "евакуюючи" їх на балкон можна лише за умови, що температура там не вища за 4 градуси тепла протягом доби. Порятунком можуть стати холодові елементи. Наприклад, якщо акумуляторів холоду немає, альтернативою стануть звичайні пляшки з водою, які не дозволять продуктам розморозитися близько 4-5 годин.

Раніше портал Знай повідомляв, практично і не муляє очі: де зберігати консервацію в квартирі – кілька варіантів.

Також наш портал інформував, як зберегти холод у холодильнику при вимкненні світла: ця проста порада врятує ваші продукти.

Крім того, ми писали лайфхак, який збереже вашу працездатність: як продовжити час роботи ноутбука при відключенні електрики.