Згодом куріння вийшло з моди, але це не означає, що всі кинули шкідливу звичку. Ні, просто знайшли альтернативу – електронні сигарети. Зараз їх продають на кожному кроці, але лише одиниці замислюються про те, яку шкоду вони завдають здоров'ю.

Про головні ризики куріння електронних сигарет розповів терапевт і кардіолог Богдан Авраменко в Instagram. Він одразу переконав усіх у тому, що такі сигарети нічим не відрізняються від звичайних, як би голосно не кричали про зворотне в рекламах.

Електронна сигарета, скріншот: Youtube
Електронна сигарета, скріншот: Youtube

Насамперед електронні сигарети можуть завдати непоправної шкоди легеням, а це загрожує курцеві смертю. Вони впливають на розвиток серцево-судинних захворювань, підвищуючи ризики злякати з гострим інфарктом міокарда.

Нікотин у будь-якому вигляді провокує розвиток повторних інфарктів та інсультів, чи то електронна чи звичайна сигарета. Також є ризик розвитку цукрового діабету.

Куріння заборонено - фото migrant.biz.ua
Куріння заборонено - фото migrant.biz.ua

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Лікар налякав курців тим, що до старості вони можуть залишитися без ніг, але не жартував, бо куріння призводить до атеросклерозу. Як наслідок – погіршення струму крові в судинах нижніх кінцівок.

І ті люди, які тішаться надією відмовитися від звичайних сигарет за допомогою електронних, будуть розчаровані - шанси на успіх у такому разі мінімальні.

Звичайна та електронна сигарети, фото apteka
Звичайна та електронна сигарети, фото apteka

Раніше ми писали про те, що космічні ціни змусять кинути палити: в Україні можуть додатково підвищити акциз на цигарки.

Як повідомляв Знай.ua, звички, які погіршують життя – прокрастинація, низька самооцінка та хвороби