Всупереч зростанню цін на продукти, кожна господиня намагається зовсім не економити на святковому столі, особливо коли запрошені гості.

Щоб не забути на декілька місяців про улюблені спідниці та сукні, слід взяти на озброєння поради дієтологів.

схуднути за місяць
схуднути за місяць, Клео.Ру

Без жиру

Майонез, соуси, копченості, це найшкідливіша їжа на святковому столі. Якщо вам не потрібна пара-трійка зайвих кілограмів після застілля, заправляйте салати оливковою або соняшниковою олією, максимум – легкими соусами з мінімумом калорій. Замість копченості можна використовувати відварене куряче м'ясо або телятину, а також рибу.

Без смажених продуктів

Смажені страви калорійніші, ніж запечені у фользі або рукаві. Також багато лікарів стверджують, що приготовлена на сковороді їжа шкідлива для нормальної роботи підшлункової залози, особливо у поєднанні зі спиртними напоями. А професійні кулінари додають, що м'ясо чи риба в духовці виходять смачніші та соковитіші.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Забудьте про "шкідливі" напої

Для багатьох стане відкриттям і те, що деякі напої можуть впливати на набір ваги. До таких відносять солодку газовану воду, а також узвари з великою кількістю цукру.

Корисні замінники тортика. Фото: Youtube
Корисні замінники тортика. Фото: Youtube

"Ні" пюрешці та картоплі фрі

Відварену картоплю з маслом, фрі або пюре зі сметаною варто забути на час святкування. Яким би смачним не був такий гарнір, він має великий недолік: висока калорійність. Спробуйте відварити рис або запекти овочі.

Лаваш замість хліба

Замініть хлібний кошик листами лаваша, а при приготуванні канапе використовувати підсушені в духовці скибочки батона або спеціальні сухарі для бутербродів. Що стосується десерту, то жирний та солодкий торт чудово замінить фруктове асорті.

Нагадаємо, ми писали, що почистити та розвантажити організм: які та коли пити детокс-чаї для здоров'я.

Як повідомляв "Знай.ua", дієтолог назвала продукт — найбагатший на вітамін Омега-3, який відповідає за роботу мозку.

Також "Знай.ua" інформував, на Новий рік обійнявшись з "білим другом" або у лікаря: як не переїсти "Олів'є" та "Шубу" 31 грудня