За останній рік практично 20% українців назавжди забули про своє прагнення відновити Радянський Союз. Тепер це не потрібно нікому.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 22 вересня до 1 жовтня.

Наприклад, 2000 року лише 53% громадян відповідали, що ніколи не прагнули і не будуть до відновлення СРСР. Тепер противники відновлення становлять переважну більшість.

жінки в СРСР, фото muravey.click
жінки в СРСР, фото muravey.click

Сьогодні це вже 87% громадян, що на 18% більше, ніж було минулого року.

Популярні новини зараз
Перше подорожчання за півроку: скільки тепер коштує газ На картку пенсію не виплатять: у ПФУ назвали чіткі вимоги до банківського рахунку У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом З початку навчального року в українських школах вводять обмеження: що зміниться для першоклассників
Показати ще

"Однозначно хочуть відновлення СРСР лише 3% опитаних (2000 року таких було 19%, 2021 року – 10%), ще 11% відповіли "так, але я розумію, що в сучасних умовах це нереально" (2000 року – 28 ,5%, у 2021 році – 21%)", – йдеться у звіті.

радянська символіка, фото dpsu.gov.ua
радянська символіка, фото dpsu.gov.ua

У східній частині відсоток таких громадян трохи нижчий, ніж у західній частині країни. Це 72% Півдні, і навіть 81% Сході. У той же час, коли на Заході такий відсоток людей становить 93% і в Центрі 89%.

"Навіть серед представників найстаршої вікової групи ті, хто не хотів би відновлення Радянського Союзу, становлять переважну більшість (74,5%), а серед тих, кому менше 30 років, ця частка зростає до 95%", - пояснили соціологи.

СРСР, фото: BOOM
СРСР, фото: BOOM

Нагадаємо, що в самому Британії вигадали коктейль на честь Володимира Зеленського: настільки міцно, що одного вистачить на весь вечір

Раніше повідомлялося, що розбирають, як гарячі пиріжки: які спеціальності у попиті для мобілізації у ЗСУ

Також Олена Зеленська згадала, як їй було боляче за людей після звільнення Херсона