На українських АЗС знизилися ціни на деякі марки бензину та скраплений газ. У той же час дизельне паливо трохи побільшало в ціні. Які цінники виставили АЗС показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В останні тижні українські водії спостерігали незначне, але постійне зростання цін на пальне. Однією з причин зростання цін став ажіотаж на бензин та дизпаливо на тлі масового використання генераторів після ударів Росії по енергосистемі. Наразі ситуація почала стабілізуватися.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, станом на 27 грудня середня відпускна ціна на бензин А-95 преміум становить 53,13 гривні за літр. Якщо порівнювати із попереднім днем, то ціна зросла на 3 копійки. Бензин А-95 також подорожчав у середньому на 3 копійки – до 52,38 гривні за один літр. Водночас бензин А-92 у середньому пропонується по 51,03 гривні, що на 4 копійки дешевше, ніж днем ​​раніше.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Дизельне паливо пропонується за середньою ціною 55,14 гривні за один літр. Це на 1 копійку дорожче, ніж було попереднього торгового дня. Скраплений газ за день втратив у ціні 1 копійку та в середньому відпускається по 29,43 гривні за один літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, коли в Україні почнеться ажіотаж на АЗС і чи варто чекати на зниження цін на паливо: водіям приготуватися.

Також наш портал інформував, українським водіям показали нові ціни на пальне на АЗС: скільки буде коштувати заправити машину.

Крім того, ми писали, експерти розповіли водіям, чи економніше використовувати 92-й бензин замість 95-го: які це спричиняє наслідки.