Курс гривні наступного року може бути стабільним по відношенню до долара та іншої валюти. Однак, це залежить від одного важливого нюансу. Своїм прогнозом щодо курсу валют на 2023 рік поділився міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Сергій Марченко вважає, що гривня має всі шанси залишатися стабільною у 2023 році щодо долара та інших валют. Втім, це можливо лише якщо уряду вдасться залучити до державного бюджету 38 мільярдів доларів, щоб покрити наявний дефіцит.

Курс валют, фото Знай
Курс валют, фото Знай

У такому разі я не бачу проблем із курсом гривні Сергій Марченко

Глава Міністерства фінансів також наголосив, що імпортні закупівлі можуть вплинути на торговельний баланс, втім, не значно. За його оцінками, мова може йти про кілька мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Сергій Марченко, фото: скріншот з відео
Сергій Марченко, фото: скріншот з відео

Звичайно, ми маємо негативний торговий баланс, і треба ставити питання підтримки вітчизняного виробника, тому що зараз споживання імпортних товарів, незважаючи на війну, досить високе Сергій Марченко

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи втримається гривня? У Міністерстві економіки розповіли, що буде із курсом долара до Нового року.

Також наш портал інформував, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.