Війна змусила багатьох українців виїхати за кордон, а частина — залишилася без роботи, так чи інакше, багатьом прийшлось перервати дію трудового договору, а відповідно і страхового стажу.

Уряд запропонував українцям добровільно сплачувати страхові внески, щоб у майбутньому отримувати пенсію.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Пенсійний фонд показав проєкт постанови, якою пропонує затвердити Типовий договір про добровільну сплату страхових внесків.

У разі затвердження ця постанова набуде чинності з дня її офіційного опублікування.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще
У вищезгаданому Порядку передбачено, що договір може бути укладений особою (на користь особи), яка досягла 16-річного віку (крім особи, інформація про яку відсутня в інформаційній базі системи персоніфікованого обліку) та не відноситься до осіб, яким призначено пенсію у солідарній системі Обов’язкового державного пенсійного страхування.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Договір укладається особою, ідентифікованою шляхом використання кваліфікованого електронного підпису, електронної системи ідентифікації «Bank ID» або іншого засобу ідентифікації особи, яка дає можливість однозначно ідентифікувати заявника, в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг Дія або веб-портал Пенсійного фонду.

Нагадаємо, ми писали, що у 2023 роцi роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.

Як повідомляв "Знай.ua" надбавка у 1200 гривень: як пенсіонерам отримати суттєву підтримку.

Також "Знай.ua" інформував, ПриватБанк зробив важливе попередження перед Новим роком: українці можуть залишитися без грошей.