Для наших читачів, котрі люблять страви з картоплі, є важливі новини. Справа в тому, що протягом усього грудня в Україні оптові ціни на картоплю знизилися, а ось на інших овочах "набору для борщу" цінник не змінився.

Про це стало відомо завдяки моніторингу експертів порталу AgroTimes.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Повідомляється, що на найбільшому оптовому ринку заходу України – "Шувар" у Львові ціни на картоплю з кінця листопада знизилися з 4,5-5 грн/кг до 4-4,50 грн/кг. Скоротилася пропозиція інших овочів борщового набору нижчої якості. Тому діапазон цін звузився ближче до верхньої межі.

Ринок, фото: Знай.ua
Ринок, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Так, капуста коштувала 6-8 грн/кг, зараз її пропонують оп 7-8 грн/кг, морква була по 12-16 грн/кг, зараз – по 16 грн/кг. Ціни на буряки з 5-8 грн/кг звузилися до 8 грн/кг, на цибулю – з 22-26 грн/кг – до 24-26 грн/кг. Часник пропонується у межах 80-130 грн/кг. Ціни на томати та огірки починаються з 60 грн/кг.

Також варто нагадати нашим читачам, що станом на 27 грудня середній цінник у супермаркетах на молоду капусту сягає 34,46 гривні за кілограм. Ще місяцем раніше овочі продавали в середньому по 28,01 за кіло. У той же час капуста білокачанна трохи знизилася в ціні - з 13,44 до 13,11 гривні за кілограм.

Нагадаємо, в Україні практично вдвічі подорожчало олів'є напередодні Нового року: як змінився індекс святкового салату.

Раніше повідомлялося, яйця, цукор, гречка: продукти, що знизилися в ціні, незважаючи на прогнози.

Також, вершкове масло рекордно подорожчало з початку року: які ціни наприкінці грудня.