Безумовно, що яйця є дуже корисним продуктом, який обов'язково повинен бути присутнім у раціоні практично кожної людини.

Вчені після проведення масштабного дослідження дійшли висновку, що вживання одного яйця на день, захищає від хвороб серця. За словами фахівців цей популярний продукт здатен знизити ризик інсульту та інфаркту.

Масштабне дослідження для визначення впливу яєць на серцево-судинну систему людини провели вчені Пекінського університету. Для цього вони протягом 9 років спостерігали за раціоном понад 400 тисяч людей.

Відварені яйця, скріншот з відео
Відварені яйця, скріншот з відео

Відзначається, що респондентами дослідження стали люди віком від 30 до 79 років, які не мали проблем із серцем. Згідно з підрахунком експертів понад 13% учасників щодня їдять яйця, а 9% ніколи чи дуже рідко вживають цей продукт.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У результаті дослідники дійшли висновку, що вживання одного яйця на день знижує ризик інсульту на 26%, смерті від нього – на 28%, а небезпека серцево-судинних захворювань знижує на 18%.

том навіть попри те, що відповідне дослідження мало лише спостережливий характер, можна сміливо зробити висновок, що яйця позитивно впливають на організм людини.

Яйце-пашот
Яйце-пашот

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову