Цими днями мільйони українців по всій країні живуть у дуже непростих умовах, практично щодня люди зустрічаються із проблемою відсутності світла. Графіки не завжди дотримуються і дуже складно щось планувати далі. Господиням доводиться готувати в моменти коли з'явився струм, забуваючи про всі інші справи.

Тим не менш, маючи певні продукти у своїй коморі, то проблеми "вигадування" нових страв за відсутності світла не буде.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Консерви, скріншот: YouTube
Консерви, скріншот: YouTube

Продукти тривалого зберігання без холодильника, якими варто запастися на випадок блекауту

В'ялене м'ясо - чудовий снек, який довго зберігається. У ньому міститься білок, цинк та залізо. До того ж для його зберігання не потрібний холодильник, що робить його чудовим запасом на випадок блекауту.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Консервовані овочі можна додавати в супи чи салати – вони вже готові, а тому їх не потрібно попередньо відварювати чи обсмажувати.

Консервована квасоля - не тільки прекрасна добавка для супу (оскільки її не треба довго готувати), так і основа для приготування пасти. Перетерши консервовану квасолю, додавши оливки та в'ялені помідори вийде чудова намазка на хліб.

Консервований тунець, скріншот: YouTube
Консервований тунець, скріншот: YouTube

Консервований тунець чи лосось зберігаються досить довго, мають приємний смак, насичують організм, мають багатий запас білка та омега-3. З ними можна приготувати салат, тост чи навіть суп. Наприклад, консервований лосось або тунець можна змішати з червоною цибулею, консервованими овочами, бобами, сочевицею або нутом, заправити оливковою олією та насолодитися ситним салатом.

Норі, скріншот: YouTube
Норі, скріншот: YouTube

Сушені норі – джерело корисних мінералів. Їх можна додати в рагу або суп, або подрібнити і додати салат або тост.

Горіхи та арахісова паста – чудові продукти для тривалого зберігання без холодильника. Вони багаті на корисні жири. Горіхи можна додавати у вівсянку, каші, салати, а з пасти робити бутерброди з бананом.

Нагадаємо, як врятувати вміст холодильника при відключенні світла: поради продовжують "життя" продуктів.

Раніше повідомлялося, що сотні різновидів: як не помилитися у виборі ефективного павербанку.

Також, якщо у вас мало фаршу, а котлет потрібно приготувати багато: ця кулінарна хитрість допоможе ситно нагодувати всю сім'ю.