На тлі підвищеного попиту на огірки та цибулю в Україні рекордно зросли ціни на ці продукти. Українцям розповіли, які цінники виставили продавці й чого чекати далі.

Фахівці відзначають, що на цю ситуацію також вплинуло й значне скорочення пропозиції на ринку. Згідно з даними аналітиків проєкту EastFruit, які проводять щоденний моніторинг цін, відпускні ціни на імпортні огірки зросли на 10%. Продавці пропонують якісну продукцію по 55-65 грн/кг.

Водночас фахівці відзначають, що на сьогодні огірки в Україні продаються практично за тими ж цінами, що й минулого року.

Огірки. Фото: Youtube
Огірки. Фото: Youtube

Водночас за словами експертів зростання цін вкрай негативно позначилося на темпах збуту. Адже роздрібні мережі роблять мінімальні закупівлі, водночас покупці все частіше скаржаться на якість овочів.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Наприклад, гладкі огірки у листопаді продавали у торгових мережах по 86,47 грн/кг, а наприкінці грудня ціна злетіла до 118,07 грн/кг. Колючі огірки, які минулого місяця можна було купити по 92,03 грн/кг, наразі представлені по 111,40 грн. Тепличні огірки реалізували по 70,77 грн/кг, а наприкінці року їхня вартість зросла до 75,90 грн/кг.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Водночас перед Новим роком подорожчала й цибуля. Як відзначають фахівці "АПК-інформ: овочі та фрукти", зараз фермери розпродали продукт низької та середньої якості.

Середня вартість цибулі за даними Мінфіну у магазинах підвищилася до 33,37 грн/кг. Згідно з прогнозами після новорічних свят цибуля значно подорожчає, зокрема й через обмежені запаси продукції.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову