Військовий облік для жінок минулого року обурив багатьох українців. Однак є багато країн, де жінки стають до лав армії нарівні з чоловіками, і не уникають цього навіть представниці королівських сімей.

Отже, жінки, з яких свого часу "корона не впала" через службу у Збройних Силах.

Британська королева Єлизавета II

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Перша жінка з королівської родини, яка служила в армії-королевій Єлизаветі II. Майбутній глава держави в 1945 році домігся дозволу вступити до жіночих загонів самооборони. Там вона отримала нові навички з ремонту автомобілів та прізвисько – «принцеса-автомеханік». Від решти військових принцеса відрізнялася лише тим, що ночувала у Віндзорському замку. Жодних привілеїв Єлизаветі не надавалося, проте вона зуміла дослужитися до молодшого офіцера.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Шведська принцеса Вікторія

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Майбутній королеві Швеції, кронпринцесі Вікторії, довелося здобувати базову військову підготовку. За три тижні свого навчання у Міжнародному центрі Збройних сил Швеції майбутня королева сповна випробувала на собі весь тягар солдатського життя.

Королева Данії

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

У королеви Данії престижне звання Верховної головнокомандувачки Збройних Сил. Протягом 12 років королева Маргрете служила у жіночому відділенні ескадрильї Військово-повітряних сил Данії. В авіації вона пішла через те, що її короновані попередники служили або у сухопутних військах, або у флоті. Крім того, з 1972 Маргрете служила в армії британської королеви, а з 1992-го року очолювала королівський Валійський полк.

Її невістка, кронпринцеса Данії Мері, восени 2015 року отримала звання лейтенанта Національної гвардії та щорічно приїжджає на військові навчання.

Принцеса Бельгії

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Спадкоємиця бельгійського трону, дочка короля Бельгії Філіпа, принцеса Елізабет, також не побоялася одягнути камуфляж.

Вона навчалася у королівській військовій школі, як і всі її рідні. Щоб потрапити до елітного закладу, їй довелося перемогти багатьох конкурентів-чоловіків. Під час військових навчань дівчина навчилася стріляти по мішенях, марширувати у строю та виживати у лісі. Нарівні з рештою прибирала у казармі.

За словами принцеси, військова підготовка необхідна їй, адже вона – майбутній головнокомандувач Збройних Сил. А як головнокомандувач може керувати, не знаючи, що таке військова служба?

Нагадаємо, що Меган Маркл розлютила принца Гаррі, посміявшись над королевою Єлизаветою II: "Він виявляє зневагу".

Раніше ми повідомляли, що генерал НАТО пояснив, коли припиниться вогонь.