Робити, якщо військовий загинув на фронті без можливості юридично ідентифікувати його. Яким має бути алгоритм дій.

Про це зазначає портал Юридичний факт.

Справа в тому, що через високу інтенсивність боїв не завжди є можливість одразу забрати та відвезти тіло воїна, який загинув у боротьбі за вільну Україну. Трапляються такі випадки, що його важко ще й юридично ідентифікувати.

ЗСУ. Фото: Facebook
ЗСУ. Фото: Facebook

Також часто трапляється, що інформація про смерть учасника бойових дій повідомляється не лише через ЗСУ, а й через ворожі чати, що значно ускладнює повернення тіла воїна. Є спеціальний алгоритм дій, який скаже, що вам робити.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Якщо звістка надійшла усно від командира чи колег, потрібно максимально дізнатися такі подробиці:

  • Місця;
  • Координати загибелі захисника;
  • Її обставини.

Церемонія прощання із загиблими, фото з Дніпро оперативний
Церемонія прощання із загиблими, фото з Дніпро оперативний

Насамперед родичу потрібно встановити зв'язок із командиром, колегами, а також зв'язатися із установою чи організацією, де проходив службу захисник.

Також слід звернутися до відділення Нацполіції за місцем проживання рідних із заявою про відкриття справи за фактом смерті захисника. Справа вирушить до СБУ для проведення розслідування, і таке інше.

Головне відразу перевірити, чи повідомлення про підтвердження статусу загибелі, оскільки траплялися деякі випадки, що цього не трапляється. У такому випадку постійно тримайте зв'язок з командиром частини через гарячу лінію з проханням надати повідомлення.

Також слід зазначити одразу, що в мережі є ціла низка сайтів, де можна самостійно виконати запити з проханням знайти людину.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що Кремль починає боятися нових ударів ЗСУ, і тактика терору пригальмувалась: чого очікувати від окупантів найближчими днями .

Раніше повідомлялося, що небезпека від Shahed незабаром буде ліквідована: Україна зайнялася виробництвом власних безпілотників

Також, наступний ракетний удар Росії може бути більш масованим: спікер Повітряних сил ЗСУ