Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в Україні 5 січня. За її словами четвер стане днем зміни спокійної, переважно сухої та теплої повітряної маси на холоднішу та мокрішу.

Згідно з прогнозом, у більшості областей пройдуть поки що дощі, проте через поступове зниження температури повітря, вже й з мокрим снігом. Наталка Діденко додає, що опади можуть бути помірними, у південній частині - переважно невеликі.

За словами синоптикині у східних областях дощ та мокрий сніг більш ймовірні 5 січня в другій половині дня та ввечері. Вона відзначає, що при переміщенні атмосферних фронтів західний та південно-західний вітер посилюватиметься до сильного, місцями до 15-20 метрів за секунду. А при посиленні вітру температура повітря видається нижчою, ніж насправді, пояснила синоптикиня.

Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko
Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko

"Циклон на ім'я Axel (карта) з північного заходу, з районів Скандинавії, прискаче вже завтра в Україну разом із атмосферними фронтами та зумовить суттєву зміну в погоді.", - йдеться у повідомленні. Наталка Діденко

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Згідно з прогнозом температура повітря очікується найближчої ночі в Україні від 4 тепла до 3 морозу, у четвер вдень ще побуде досить тепла погода, +3+8 градусів, на півдні та заході місцями до +7+11 градусів. Водночас найхолодніше вже буде на північному сході України, 0+4 градуси.

Стосовно погоди у столиці, то у Києві 5-го січня очікується волога, з опадами, вітряна погода. Пориви західного, південно-західного вітру досягатимуть 15-18 метрів за секунду. Найближчої ночі передбачається +1+3 градуси, завтра вдень стовпчики термометрів коливатимуться в межах +5, +6 градусів, відзначає Наталка Діденко.

Мороз без сонця, фото: znaj.ua
Мороз без сонця, фото: znaj.ua

"Надалі, після проходження атмосферних фронтів, з їхнього тилу, з півночі, почне затікати до нас вже справжнє зимове повітря. Очікується похолодання до морозів! Найхолоднішими в найближчій Різдвяній перспективі будуть Сумщина, Харківщина, Чернігівщина, Київщина, Черкащина, Полтавщина, Луганщина, частина Дніпропетровщини та Запоріжжя.", - йдеться у повідомленні. Наталка Діденко

Наталка Діденко додає, що у нічні години впродовж 7-9 січня тут температура повітря може опускатися до -10-16 градусів. А похолодання загалом торкнеться усієї України. Водночас південна частина та західні області меншою мірою відчують це суттєве зниження температури повітря.

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", з варениками й випічкою доведеться почекати? Ціни на борошно в Україні "поповзли" вгору

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову