З початку повномасштабної війни багато українців змушені були переїхати в інші регіони, подалі від бойових дій. Багато хто з них отримував субсидії, але навіть на новому місці вони не втрачають свого права на цей вид допомоги. Як продовжити отримувати виплати після переїзду, повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українці, які змінили своє місце проживання не втрачають право на отримання субсидій. Даний вид виплат можна переадресувати за тим самим сміхом, що й пенсії чи соціальну допомогу. Наприклад, якщо виплати здійснювалися через "Укрпошту", то слід переадресувати їх на нове найближче відділення.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Щоб перенаправити виплати за новим місцем проживання, можна звернутися до найближчого сервісного центру Пенсійного фонду або до контакт-центру "Укрпошти" за номером 0 800 300 545. Оператору знадобляться ваша адреса до переїзду, паспортні дані, номер телефону, як отримували виплати — на пошті або адресно та нове місце отримання допомоги (адреса пошти або нового житла).

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Важливо відзначити, що отримувати житлову субсидію можна лише на одну адресу. Тож якщо тільки частина мешканців переїхала, то треба повідомити у 30-денний термін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.

Також наш портал інформував плюс 500 гривень до кожної пенсії: кому з українців може розраховувати на щомісячну доплату.

Крім того, ми писали, 2023 року українці отримуватимуть нову грошову допомогу: хто і на яку суму може розраховувати.