Для наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в Україні водії мають право скасувати ухвалу патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху. Давайте дізнаємось, як саме, і в яких випадках це можна зробити.

Про це стало відомо завдяки інформації від одного з українських автоблогерів, який публікує свої відео у мережі YouTube.

Штрафи за порушення ПДР, скріншот з відео
Штрафи за порушення ПДР, скріншот з відео

Постанову поліції оскаржити нескладно, але не завжди є сенс робити це. Судова суперечка часто коштує більше, ніж становить сума штрафу. На оскарження є десять днів. Щоб скасувати ухвалу, потрібно звернутися до суду.

Зазвичай поліцейські при оформленні припускаються величезної кількості помилок і дуже часто нехтують правом особи на юридичну допомогу. Довести нехтування таким правом – найпростіший спосіб визнати ухвалу поліції недійсною.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Порушник ПДР, фото: Facebook
Порушник ПДР, фото: Facebook

Якщо водій спочатку не погоджується з виписаним штрафом, то він може одразу подати клопотання про необхідність юридичної допомоги. Зробити це можна як в усній формі, так і в письмовій. Якщо поліцейський відмовляється прийняти таке клопотання та долучити його до справи, то це є порушенням та підставою для скасування ухвали у справі про адміністративне правопорушення.

Також відмову можна зафіксувати на камері телефону або за допомогою свідків.

Якщо людина хоче звернутися до суду з позовом про відміну постанови про накладення адміністративного стягнення, то вона може сама обрати суд. Також можна зупинитися на суді за зареєстрованим місцем проживання або за місцем знаходження відповідача. У будь-якому випадку, щоб подати позов, потрібно заплатити 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (476 грн.).

Нагадаємо, російським боржникам почнуть вручати повістки на війну в Україну просто в банках: врятуватися більше немає шансів.

Раніше повідомлялося, що депозити в умовах війни: чи варто вкладатися, і чи повернуть вам гроші.

Також, вартість реєстрації автомобілів: скільки доведеться платити у 2023 році.