Стало відомо, який штраф передбачається для українців за ДТП на дорогах. Водіям варто знати не лише правила дорожнього руху, а й свої права.

Справа в тому, що якщо водії, які потрапили в аварію на автомобілі, відмовляється від складання європротоколу, тоді потрібно викликати правоохоронні органи. Тоді винний водій отримує штраф.

ДТП, скріншот: YouTube
ДТП, скріншот: YouTube

Найчастіше при аваріях, якщо зіткнення автомобілів нікому не завдало тілесних ушкоджень (середньої тяжкості чи тяжких), і водії не складають європротокол, передбачена для адміністративної відповідальності (ст.124 КУпАП).

Його сума становить близько п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – це 850 гривень. Існує ще й альтернативне покарання, і воно передбачає позбавлення посвідчення водія транспортом від 6 місяців до року.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

ДТП у Києві
ДТП у Києві

На місці правоохоронці фіксують всі обставини, а також складають схему ДТП, опитуючи свідків, а також самих учасників.

На схемі при цьому зображують об'єкти:

  • Дорогу, де сталася ДТП;
  • Номери транспортних засобів, інформацію про те, як їх було розміщено під час ДТП;
  • Сліди гальмівного шляху.

Після цього потрібно перевірити всю інформацію, яку записали про ДТП поліцейські, а також перевірити інші дані, які матимуть велике значення.

Зазвичай протокол складається у двох примірниках. Один із них водій залишає собі. Також обов'язково потрібно зробити його фото.

ДТП у Харкові, скріншот з відео
ДТП у Харкові, скріншот з відео

Нагадаємо, що лише без паніки: як українцям викликати екстрену допомогу у блекаут – є те, що працює без зв'язку

Раніше повідомлялося, що відновлення пенсійного посвідчення в Україні: як відбувається процедура та куди звертатися

Також генератори вбивають українців: МВС показали тривожну статистику