Для всіх наших читачів, які стосуються отримання соціальної допомоги, є кілька важливих фактів. Справа в тому, що нещодавно з'явилася інформація про нові виплати у розмірі від 7 до 23 тисячі гривень. Давайте дізнаємося, хто має повне право претендувати на ці гроші.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Київської міської ради, пише Хвиля.

Виплати ВПО, фото Хвиля
Виплати ВПО, фото Хвиля

Повідомляється, що розраховувати на виплати можуть мешканці столиці, а також ВПО, які мешкають у Києві. Зокрема, йдеться про людей, які стали прийомними батьками, а також батьками-вихователями у дитячих будинках сімейного типу.

Як розповіла заступник голови КМДА Марина Хонда, розмір матеріальної допомоги становить від 7000 до 23 000 грн та залежить від кількості дітей, які виховуються прийомними батьками та батьками-вихователями.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Соціальні виплати, скріншот з відео
Соціальні виплати, скріншот з відео

"Це традиційні виплати, які здійснює місто для підтримки та популяризації сімейних форм виховання, адже діти мають виховуватись у сім'ях. Навіть, незважаючи на війну та нестачу коштів, ми знаходимо можливість для додаткової підтримки таких форм виховання. Вказану допомогу також отримають і внутрішньо переміщені особи , які відповідають критеріям та перебувають на обліку та фактично проживають у Києві", – роз'яснила Хонда.

Зокрема, українці можуть отримати такі виплати:

7 000 гривень - прийомні батьки, які виховують від 1 до 2 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

18 000 гривень - батьки-вихователі, прийомні батьки, які виховують від 3 до 6 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

23 000 гривень - батьки-вихователі, які виховують 7 та більше дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нагадаємо, 10% від прожиткового мінімуму: кому належить надбавка до пенсії.

Раніше повідомлялося, заплатять менше: кому з українців перерахують платіжки за опалення, воду та світло.

Також, хто може втратити субсидію та як цього уникнути: все вирішить одна деталь.