Для наших читачів, які уважно стежать за автоновиною, є кілька важливих фактів. Українські водії мають знати, які зміни вже почали діяти з 1 січня 2023 року, а також чого ще чекати найближчим часом.

Про це стало відомо завдяки офіційним відкритим документам державних установ, а також численним публікаціям автоблогерів у соціальних мережах.

Автопробіг, фото: Informator
Автопробіг, фото: Informator

Повідомляється, що в 2023 стане доступним онлайн-розмитнення через портал "Дія" . Відповідні законопроекти №7468 та №7468-1 перебувають на розгляді в українському парламенті. Вони пропонують зменшити суми за розмитнення. Комітет ВР схвалив розмитнення щодо електронної митної декларації та готує зміни до законодавства.

Довідку за формою 083/о для оформлення посвідчення водія скоро можна буде отримати онлайн . Кабмін опублікував план, яким передбачається видача електронних номерів для колісних транспортних засобів, у тому числі легкових автомобілів, а також електронного свідоцтва про реєстрацію автомобіля.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Не обійдеться без підвищення цін на послуги . Наприклад, реєстрація та водійські права стануть дорожчими. Отримання посвідчення водія — у 30 разів, а реєстрація транспортного засобу в чотири рази. Про це свідчить законопроект №8193, який може бути прив'язаний до прожиткового мінімуму.

Позбавлення водійського за перевищення швидкості може набути чинності 2023-го. Адже законопроект був ухвалений у Комітеті з питань правоохоронної діяльності та Комітеті з питань бюджету. Він рекомендований на порядок денний голосування у Верховній Раді.

За цим законопроектом пропонують вилучати права водія у тих, хто перевищує швидкість у населених пунктах більш ніж на 50 км/год, на строк від трьох до шести місяців, а на більш ніж на 70 км/год — від шести місяців до одного року.

На новій сесії Верховної Ради нардепами планується розглянути законопроект щодо реформи страхування авто. Його планують зробити за стандартами ЄС. Відповідно до реформи збільшуються страхові виплати та змінюється порядок розрахунку, а також запроваджується вільне ціноутворення на поліси Автоцивілки.

Нагадаємо, генератори, інвертори, маршрутизатори: які товари можуть подешевшати через зміну законодавства.

Раніше повідомлялося, як правильно пішоходам носити флікери у темний час: врятує життя.

Також, депозити в умовах війни: чи варто вкладатися і чи повернуть вам гроші.