Для наших читачів, які уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що відомі українські мережі супермаркетів поділилися новими цінами на гречку, борошно, сіль та цукор у період різдвяних свят.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Згідно з відкритими даними, гречка порівняно з минулим місяцем трохи знизилася в ціні та продається за 72,07 грн/кг. Цінник на неї коштує від 56,40 грн/кг (Ашан) до 89,90 грн/кг (Варус).

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу
Показати ще

Борошно торгової марки Хуторок пшеничне подорожчало на 11 копійок, склавши 21,43 грн/кг. Її вартість стартує від 20,19 грн/кг (Новус) до 22,10 грн/кг (Ашан). Два кілограми такого ж борошна коштуватиме 38,53 грн.

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Середня вартість морської харчової солі залишилася на колишньому рівні – 32,55 грн/кг. Наприклад, у Варус вона коштуватиме 27,50 грн/кг, а у МегаМаркеті 37,60 грн/кг.

Ціни на сіль, скріншот: Minfin
Ціни на сіль, скріншот: Minfin

А ось кристалічний цукор станом на 5 січня подешевшав на дві копійки, становивши 34,17 грн/кг.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Варто також нагадати нашим читачам, що 2022 рік, що пішов, шокував українців цінами на продукти та послуги, тому все в хвилюючому очікуванні, що ж принесе з собою новий 2023. Почнеться він з подорожчання деяких позицій на ринку.

Нагадаємо, простий рецепт адигейського сиру за 10 хвилин: корисна та свіжа молочка своїми руками.

Раніше повідомлялося, 10% від прожиткового мінімуму: кому належить надбавка до пенсії.

Також, подорожчання овочів після свят: на що зростуть ціни і чому?