Державна служба України з надзвичайних ситуацій зовсім недавно викладала кілька фотографій у соціальній мережі Facebook, розповівши про неймовірний порятунок собаки, яка впала у вигрібну яму.

ДСНС продовжують займаються як ліквідацією наслідків російської агресії, а й звичайними завданнями. Зараз вони поділилися рекомендаціями, які просто необхідні через часті вибухи в квартирах, під час відключення світла.

Руйнування, фото: ДСНС
Руйнування, фото: ДСНС

Українці просто неправильно використовують газові пальники, призначені виключно для застосування на відкритому повітрі. Вони не розраховані на великий посуд і тривале горіння, що може призвести до перегріву або, що страшніше, вибуху.

"Забезпечте вентиляцію в приміщенні, де використовується пальник. Наприклад, можна відкрити вікно провітрювання. Не залишайте газовий пальник без нагляду навіть на кілька хвилин. Полум'я може згаснути внаслідок протягу або витоку рідини на конфорку. плитки після приготування. Зберігайте його в темному місці за кімнатної температури. Не використовуйте пальник для тривалого приготування їжі", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також там повідомляється, що газові пальники краще використовувати лише для підігріву води чи порції їжі. І найголовніше... не ставити пальника на електричну плиту... а якщо ви все ж таки додумалися це зробити - потрібно перевірити, чи вимкнено її.

Нагадаємо, рятувальники витягли зниклого старого з вигрібної ями: "Міг задихнутися або потонути"

Як повідомляв "Знай.uа", росіянин намагався втекти від мобілізації у вузькій підземній трубі: як він взагалі туди проліз

Знай.ua писав, як врятувати житло від пожежі у разі віялових відключень: рятувальники дали українцям чек-лист