Українські супермаркети після свят показали оновлені ціни на найпопулярніші соуси. Скільки коштує кетчуп, майонез та томатна паста у перші тижні січня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

2022 приніс українцям багато потрясінь, зокрема економічних. За місяці війни цінники на продукти харчування зробили неймовірний ривок, через що виживати стало набагато складніше. У перший місяць нового року деякі продукти продовжують дорожчати, а деякі дешевшають. Це видно з прикладу цінників на популярні соуси.

Супермаркет. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет. Фото: скриншот YouTube

Так, середній цінник на кетчуп торгової марки "Торчин" до шашлику на 8 січня становить 24,22 гривні за упаковку 270 грамів. У грудні цей продукт можна було купити за 24,11 гривні.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Майонез торгової марки "Королівський смак" 67% подешевшав – з 45,66 до 45,60 гривні за упаковку 300 грамів. Помітніше впала ціна на майонез "Щедро" такої ж жирності - з 44,87 до 42,70 гривні за 300 грамів.

Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін
Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін

Водночас, вартість томатної пасти торгової марки "Чумак" зросла. Якщо у грудні за упаковку 350 грамів доводилося віддати в середньому 77,82 гривні, то у січні вже 78,57 гривні.

Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни з кожним днем ​​лише вищі: на скільки подорожчали цибуля, часник та перець в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, ціни кусаються: на які овочі в українських супермаркетах можна хіба що дивитись.

Крім того, ми писали, супермаркети встановили нові цінники на рис та макарони: що подорожчало, а що стало доступніше.