В 2023 році в Україні продовжує працювати програма "Доступні ліки", яку впровадили ще декілька років тому. Завдяки їй українці із захворюваннями можуть безкоштовно та своєчасно отримати необхідні медикаменти.
Програма діє у спеціальних аптеках, які українці можуть легко знайти. Для цього потрібно звернутися до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Для пацієнтів передбачили безкоштовні дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів.

Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде
Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде

Більш того, аптеки з цієї програми можна визначити візуально. На вході українці побачать відповідну наклейку з написом "Тут є Доступні ліки". Люди, яким потрібний інсулін, повинні звернути увагу на додаткову фразу "Інсуліни".

Ще є спеціальний сервіс від Національної служби здоров'я України, який також допоможе пацієнтам знайти аптеку. Він називається "Електронна карта аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів".

Скріншот, health.gov.ua
Скріншот, health.gov.ua

Варто нагадати, лікарі мають право виписувати і електронні, і паперові рецепти, щоб українці могли безкоштовно та своєчасно отримувати життєво необхідні ліки.

Аптека, фото: ukrinform
Аптека, фото: ukrinform

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше ми писали про те, що "Нова пошта" суттєво підвищила тарифи за доставку, українці обурені: у компанії назвали причину

Як повідомляв Знай.ua, на військовий облік мають стати ще дві категорії українців: про кого повідомлятимуть у військкомати

Також портал Знай.ua писав, вихід на пенсію в Україні: громадянам запропонували "індивідуальний" графік, як це працює