Багато українців були змушені стати внутрішніми переселенцями через повномасштабне вторгнення Росії. Ця категорія, як і громадяни, має право на житлову субсидію. Які документи потрібно зібрати та куди їх подавати, розповіли у Мінінтеграції.

У відомстві наголосили, що даний вид допомоги надається за місцем фактичного проживання і при цьому не потребується укладення договору оренди житла. Субсидію можна оформити дистанційно, скориставшись порталом "Дія" або вебпорталом електронних послуг ПФУ.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Крім того, можна особисто звернутися до одного з органів на вибір:

  • центр надання адміністративних послуг;
  • сервісний центр ПФУ;
  • уповноважена посадова особа виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідного територіального товариства.

Надання субсидії, кадр з відео
Надання субсидії, кадр з відео

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Перед зверненням до відповідних органів претендент на субсидію має зібрати низку документів, а саме: заяву про призначення субсидії, декларацію про доходи та витрати, дані про мешканців домогосподарства, паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків. Внутрішнім переселенцям також слід надати довідку, яка підтверджує статус ВПО.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці, які виїхали за кордон, можуть оформити пенсію дистанційно: покрокова інструкція.

Також наш портал інформував, яким буде розмір мінімальної зарплати у 2023 році: українцям назвали суму.

Крім того, ми інформували, українцям призначать пенсії автоматично, але не всім: кому не доведеться звертатися до ПФУ.