Навіть не будемо розводити спекотні суперечки про те, що багато водіїв люблять "притопити", коли начебто дорога порожня і нічого немає в цьому страшного. Однак це тільки на словах все легко і просто, насправді, згідно із законом, є чітка швидкість, прописана у правилах дорожнього руху. Проте штрафи за перевищення швидкості - не діють належним чином на таких водіїв.

Народні депутати мають намір переглянути штрафні санкції у бік їхнього значного збільшення. Водіям краще приготуватися заздалегідь і звикнути до думки, що правила - це обов'язкова умова.

Про це повідомляють представники українського парламенту.

Штраф від патрульної поліції, фото: shpalta
Штраф від патрульної поліції, фото: shpalta

У новому проекті Закону є пункт, який передбачає збільшення штрафів та відповідальності за порушення швидкісного руху. Нардепи пропонують, якщо водій перевищив швидкість на 50 кілометрів на годину в населеному пункті, то у порушника мають забрати посвідчення водія на строк від трьох до шести місяців.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Якщо водій перевищить допустиму швидкість у населеному пункті на 70 кілометрів на годину, то права можуть забрати на строк від півроку до року. У той же час перевищення на 30 кілометрів на годину в населеному пункті та на 50 кілометрів на годину на трасі коштуватиме водію - 1 700 гривень.

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

Є дуже сумна статистика, яка лише підтверджує необхідність посилення покарання за перевищення швидкості: понад 34% усіх аварій на території України трапляються саме через порушення швидкісного режиму.

Нагадаємо, 510 гривень чи покарання "на словах": українським водіям підказали, як уникнути штрафу.

Раніше повідомлялося, що на українських дорогах з'являться нові серії номерних знаків: вид і з якою метою.

Також, техогляду немає, а штрафи є: українським водіям показали нові покарання за несправне авто.