Дієтологи порадили придивитися на губи, щоб визначити за кольором, чи не слід звернутися до лікарів.

Колір губ може розповісти про те, що відбувається всередині вашого тіла, наприклад, про здоров’я крові, органів чи температуру.

Губи. Фото: Youtube
Губи. Фото: Youtube

Блідо-рожевий, білий або сірий

Такий колір може свідчити про імовірне зниження заліза в крові. Бажано звернутися до лікаря та здати аналіз крові на анемію. Зміцнюйте свою кров продуктами, багатими на залізо, такими як червоне м'ясо, зелені овочі та китайські червоні фініки.

Яскраво-червоний

У вашому тілі дуже багато тепла. Червоні губи також можуть супроводжуватися неприємним запахом з рота та потягом до їжі. Це ознаки того, що ваша печінка та селезінка борються.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Для очищення печінки вживайте гіркі продукти. Це чай із кульбаби, хризантем і гірка диня. Селера й мед також корисні.

Фіолетовий або зелений відтінок

Фіолетові або зелені губи симптоми проблеми із серцем та дихальною системою. У цьому випадку проконсультуйтеся з лікарем.

Губи. Фото: Youtube
Губи. Фото: Youtube

Темно-червоний до чорного

Темні губи вказують на те, що ваша система травлення напружена і перевантажена. Варто зменшити споживання жирів та вуглеводнів, смаженої та некорисної їжі. Пийте теплу воду з вичавленим лимонним соком.

Натуральний рожево-рожевий

Про загальне хороше самопочуття свідчать рожеві губи. Продовжуйте робити все так само й далі.

Дієтологи радять звертати увагу на зміну кольору шкіри обличчя, наприклад, нижніх, внутрішніх повік, язика, губ. Зміна кольору цих частин тіла може сигналізувати про зміни в здоров'ї.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що 3 найпрацелюбніші знаки Зодіаку: працюють понаднормово і не терплять помилок.

Як повідомляв "Знай.ua" роботи більше, ніж до війни: як змінився ринок праці та які вакансії пропонують українцям.

Також "Знай.ua" інформував, є чотири помилки, яких припускають жінки за 40 взимку.