Наші читачі точно пам'ятають, що в Україні беззаперечним рекордсменом подорожчання за 2022 рік стали курячі яйця. Є хороші новини, що цього року ціни на яйця мають стабілізуватися, а ось у перспективі вони можуть навіть знизитися в ціні. Подешевшати має також і свиняче м'ясо.

За прогнозом експерта, аналітика "Українського клубу аграрного бізнесу" Світлани Литвин, падіння цін для простих покупців у супермаркетах та на ринках, швидше за все, відбудеться вже ближче до лютого.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

"Щодо продуктів, які неприємно вразили українців в останні місяці зростанням цін, а це курячі яйця і свинина, то буде спостерігатися стабілізація і навіть часткове незначне зниження.Для обох цих категорій було характерне тимчасове призупинення відновлення поголів'я на початку війни в умовах невизначеності. Однак зараз поголів'я курей та свиней поступово збільшуються, ми вже можемо фіксувати стабілізацію цін, і в перспективі можливе зниження", – зазначила фахівець.

Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua
Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Відомо, що під кінець листопада 2022 року вдалося пригальмувати різке подорожчання курячих яєць в Україні. Однак, незважаючи на прогнозоване зниження цін, десяток яєць трохи подорожчав.

Середня вартість складає 74 грн. (у листопаді близько 73,5 грн.). Проте, якщо пошукати, то можна знайти десяток і за ціною 55-60 гривень.

Нагадаємо, підвищення цін на продукти: чого чекати українцям від вартості продовольства.

Раніше повідомлялося, що українців попередили про подорожчання продуктів, послуг і палива в 2023 році: почнеться з січня.

Також, популярна крупа зросла в ціні: вже понад 78 гривень.