У разі втрати або пошкодження пенсійного посвідчення українець може отримати нове. Для цього потрібно лише звернеться до органів Пенсійного фонду та подати відповідну заяву. Втім, якщо людина не має можливості особисто звернутися для відновлення документа, тобто альтернативні способи. Про це повідомляє пресслужба Мінінтеграції.

Пенсіонер може подати заяву на відновлення пенсійного посвідчення дистанційно, скориставшись особистим кабінетом на вебпорталі електронних послуг ПФУ. Заява на виготовлення пенсійного буде доступна після реєстрації у розділі "Про пенсійне забезпечення".

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Також відновити пенсійне посвідчення можна за допомогою Пенсійного фонду, який потрібно встановити на смартфон. У додатку потрібно вибрати вкладення "В ПФУ", перейти до розділу "Комунікації в ПФУ" та вибрати "Заяву на виготовлення пенсійного посвідчення".

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Отримати новий документ можна у сервісному центрі фонду, який можна обрати під час оформлення заявки на відновлення.

До речі, якщо пенсіонер втратив або пошкодив паперове пенсійне посвідчення, він може використовувати його електронну альтернативу в мобільному додатку "Дія". Електронний документ має таку ж юридичну силу, як і просте посвідчення.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям підвищили пенсії на 16%: прем'єр Шмигаль розповів про надбавки до виплат.

Також наш портал інформував, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.

Крім того, ми писали, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.