В Україні з початку війни відчутно впав попит на короткострокову та довгострокову оренду квартир, але перед Новим роком усе змінилося. З грудня 2022 середні ціни потихеньку поповзли вгору, але ця тенденція зафіксувалася не в столиці, а області.

За даними за грудень минулого року у Києві в середньому можна орендувати однокімнатну квартиру за 8706 грн., а Львівської області – за 10977 грн. Загалом за 2022 рік ціни у столиці знизилися на 10,3%, а в області різко піднялися на 111,5%.

Які квартири у Львові можна орендувати і за скільки
Які квартири у Львові можна орендувати і за скільки
pixabay.com

За даними Держстату, найдорожчі квартири було зафіксовані у Львівській області. Це пояснюється великим напливом переселенців та відповідним злетом цін від власників.

Якщо сумарно, оренда однокімнатної квартири в Україні подорожчала на 32,7%, але трапляються різні варіанти, залежно від регіону. Наприклад, Закарпатська область посіла друге місце зі зростання цін – з 4399 до 8706 грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

оренда житла
оренда житла

А от у Харківській області в середньому доведеться віддати за "однушку" 3430 грн за місяць, у Хмельницькій – 7165 грн. Але у деяких регіонах змін майже не було помічено – у Херсонській, Сумській, Миколаївській областях. У середньому в Україні ціна на оренду житла становить 5699 грн.

Раніше ми писали про те, що залишимося зі зв'язком у будь-якому випадку? Українцям розповіли, чи готовий "Київстар" до тривалих блекаутів

Як повідомляв Знай.ua, великий будинок та субсидія: чи позбавлять виплат за понаднормову площу житла

Також портал Знай.ua писав, як дистанційно оформити виплати при народженні дитини: покрокова інструкція від Мінсоцполітики