На офіційній сторінці сервісу RankingRoyals у соціальній мережі Facebook з'явилася інфографіка з даними про країни з найбільшим споживанням картоплі.

Виявилося, що Україна є однією з найкращих держав у цьому питанні. Наша країна... навіть за умов повномасштабної війни... посіла друге місце у цьому рейтингу. Середньостатистичний українець споживає на рік десь 131,3 кг картоплі.

Відварена картопля, фото smak
Відварена картопля, фото smak

Ми поступилися першістю лише північному сусідові, що цілком логічно. Середньостатистичний білорус споживає в середньому 178,3 кг картоплі на рік. За нами йдуть Латвія (123,8 кг/рік), країна-окупант, Казахстан (103,0 кг/рік), Польща (101,7 кг/рік), Румунія (98,7 кг/рік), Киргизстан, Руанда та інші.

Також варто відзначити, що Перу знаходиться всього на 12 позиції в топі... хоча вважається, що саме там уперше виростили картоплю. За даними сервісу, там його споживають десь на 100 кг менше, ніж у Білорусі – всього 82,6 кг на особу на рік.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Картопля, фото legkovmeste
Картопля, фото legkovmeste

Нині ціни на картоплю у різних супермаркетах становлять від 8 до 16 гривень за кілограм. Також є відмінність у тому – звичайна це картопля, молода чи рожева. Варто додати, що ціна практично не змінилася з моменту появи коронавірусу.

Інфографіка про картошку, фото: Facebook
Інфографіка про картошку, фото: Facebook

Нагадаємо, голод та холод скасовується? Киянам показали, у яких супермаркетах найнижчі ціни на важливі продукти

Як повідомляв "Знай.uа", каша не буде прісною: українські супермаркети змінили ціни на гречку, сіль та борошно

Знай.ua писав, економимо смачно і з користю: ​​що можна приготувати зі шкірки різних фруктів