Для українських водіїв передбачено чимало штрафів на порушення правил дорожнього руху. Багато хто з них не суттєвий, але є й дуже серйозні суми, як за водіння в стані алкогольного сп'яніння. Перелік порушень та сума штрафів за порушення Правил дорожнього руху встановлено Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до ст. 130 ч.3 водій може виклопотати 51 тисячу гривень штрафу, якщо за рік був повторно спійманий за кермом у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння та при цьому відмовився від проходження медичного огляду.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Як доповнення до покарання, водієві загрожує адміністративний арешт на 15 діб, а також ризик втратити право керувати транспортним засобом на строк до 10 років з конфіскацією автомобіля.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Дуже серйозний штраф можна отримати, вирішивши покататися в автомобілі, будучи при цьому позбавленим права водіння. За першу таку "провину" доведеться викласти 20400 гривень штрафу. Якщо водія протягом року ловлять на цьому порушенні повторно, сума штрафу збільшується вдвоє - до 40800 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як уникнути замерзання дверей автомобіля під час морозів: ці поради допоможуть вам уникнути наслідків.

Також наш портал інформував, оголюємо дроти та одягаємо рукавички: як зарядити автомобільний акумулятор за допомогою павербанку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у МВС назвали суму, яку водії зобов'язані будуть віддати за реєстрацію автомобіля у 2023: ви будете приємно здивовані.