У РФ є місто Канськ, Красноярського краю, звідки родом 16-річний школяр Микита Уваров.

2022 року його засудили до п'яти років колонії за звинуваченням у навчанні терористичної діяльності. Як би дивно це не звучало, але він опинився в ув'язненні через комп'ютерну гру Minecraft.

Minecraft: скрін
Minecraft: скрін

Все почалося ще 2020 року. Тоді хлопчику та двом його друзям було лише 14 років. Звинувачення змусило двох молодих чоловіків визнати свою провину у підготовці теракту. Натомість їм дали умовні терміни – одному три роки, іншому – чотири.

Російські силовики отримали доступ до листування та телефонів школярів, з'ясувавши, що вони збудували будинок ФСБ у Minecraft, планувавши віртуально його підірвати. Цього вистачило, аби звинуватити у підготовці до реального теракту. Микита Уваров відмовився визнавати свою провину, тому його заарештували прямо у залі суду та відправили до колонії на 5 років.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Хогвартс у Minecraft: скрін
Хогвартс у Minecraft: скрін

"Я дитина, яка хотіла дружити і спілкуватися з друзями. Я не терорист. Якщо мені дадуть реальний термін, я буду відбувати його з чистою совістю і гідністю. Я буду спокійний, тому що ніколи не вчив своїх друзів. поганому, ми були на рівних і просто дружили", - заявив він.

Нагадаємо, 77% педофілів та вбивць Пригожина лягли в землю: краще б залишилися на нарах

Як повідомляв "Знай.uа", хто може стати останнім президентом Росії перед розвалом: затримається на кілька місяців

Знай.ua, на росії майбутній "мобік" побив таролога за хибний прогноз: обіцяла, що не покличуть до армії