За вікном в українців хоч і зима безсніжна, але вже прохолодно на вулиці, а консервація у багатьох не може чекати до "снігопадів". Тепер є проблемка, гвинтові кришки мають властивість щільно прилягати і стояти "мертвою" хваткою, навіть чоловічі руки тут не допоможуть.

Щоб зберегти нерви наших читачів, які іноді мають проблеми з відкриттям банок, ми приготували кілька розкішних способів відкриття. Давайте розбиратися, як відкрити банку без ножа - це не завжди безпечно.

Про це ми дізналися завдяки корисним лайфхакам від українського блогера з YouTube.

Банки з гвинтовими кришками, скріншот: YouTube
Банки з гвинтовими кришками, скріншот: YouTube

Перший спосіб

Прокатайте банку поверхнею столу. Цей спосіб підійде для найменших банок. Максимум 0,5л. Підстеліть рушник, щоб банка не злетіла на підлогу. Під час катання притисніть кришку. Декілька рухів – і банку відкрито.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Другий спосіб

Він розрахований на банки від 1 літру і більше. Вам потрібна олія. Нею змастіть у кількох місцях під ребро кришки. Залишіть банку у перевернутому стані на 15 хвилин. Банка відкриється миттєво.

Третій спосіб

Якщо замало часу, грійте воду. Або поставте банку під кран із гарячою водою. Залишіть на 2 хвилини. А потім просто її відкрийте. Якщо у вас буде проблема з кришками та банками, тепер ви знаєте способи відкриття.

Нагадаємо, "лінива" вівсянка в банку - ніч у холодильнику і готова: смачніша за звичайну, а на користь не поступається.

Раніше повідомлялося, як відмити кухонну стільницю і усунути неприємні запахи: знадобиться лише два інгредієнти.

Також, чи корисна насправді вода з лимоном натще: міфи і правда про властивості напою.