В Україні стрімко скорочується кількість банківських відділень. За минулий рік найбільше відділень закрили ПриватБанк та Ощадбанк. Про це свідчать дані Національного банку України.

Станом на 1 січня в Україні налічувалося 5336 працюючих банківських відділень. При цьому за 2022 рік їхня кількість скоротилася на 20,2% або 1349 одиниць. Зокрема було закрито чотири банки, мережа відділень яких складала 301 одиницю. Це "Промінвестбанк", "Мегабанк", "Сбербанк", "Січ".

"Ощадбанк", скріншот: YouTube
"Ощадбанк", скріншот: YouTube

За даними Національного банку, на даний момент найбільше працюючих відділень у ПриватБанку - 1210. При цьому за минулий рік було закрито 287 відділень. Також у лідерах Ощадбанк із 1182 працюючими відділеннями. При цьому закрито за той же період було 420 відділень Ощадбанку, через що він змістився на друге місце в даному рейтингу.

Банківські відділення. Фото: скрін НБУ
Банківські відділення. Фото: скрін НБУ

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Також до п'ятірки найбільших банків, що має найбільшу кількість працюючих відділень, входять Райффайзен Банк, УкрСиббанк і ПУМБ - 350, 233 та 226 відділень відповідно.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "гіршого банку немає": клієнтка "Ощадбанку" розповіла, як через помилку в системі та байдужість співробітників втратила гроші.