Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти, є кілька важливих новин. На цей раз наша увага загострилася на темі найголовнішого продукту – хліба. Відомі українські супермаркети відновили ціни на хліб. Також є інформація про те, як до кінця січня сформувалися ціни на молочні продукти.

Про це стало відомо завдяки інформації від аналітиків порталу Minfin.

Слід зазначити той факт, що ціни на хліб почали підніматися ще влітку 2022 року на тлі загальної інфляції.

Ближче до зими та новорічних свят виробники зуміли трохи призупинити підвищення цін, і тепер звичайний пшеничний хліб не перевищує 34 гривень. Побоювання, що буханець буде дорожчий за 50 гривень, на щастя, не справдилися.

Хліб, супермаркет: фото Знай.ua
Хліб, супермаркет: фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вартість хліба

У середньому за супермаркетами пшеничний хліб можна купити за ціною 32,08 грн. за батон вагою 650 грам. За місяць вартість залишилася незмінною. А ось нарізний пшеничний хліб вагою 600 грам став дорожчим – ціна зросла з 31,69 грн. у грудні до 33,39 грн. у січні.

Ціни на хліб, скріншот: Minfin
Ціни на хліб, скріншот: Minfin

Ціни на молоко

А тепер настав час розібратися, що відбувається з цінами на основний продукт, від якого залежить вся сфера "молочки". Тут і сметана, і олія, і сир, і йогурти тощо.

Так, продукт жирністю 2,6% за місяць додав у ціні – з 36,74 грн. до 39,59 грн. за 900 мл, а ось молоко 1%, навпаки, подешевшало – із 38,32 грн. до 37,56 грн. за 900мл.

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Нагадаємо, кіло сала до 300 гривень: як улюблена закуска українців стала дорожчою за свіжу вирізку.

Раніше повідомлялося, ціни на цибулю у виробників знизилися: супермаркети про це нічого не знають - цінник щодня тільки зростає.

Також, комуналка, бензин та цигарки: на що і скільки сьогодні витрачають нечувані гроші кияни.