Багато з наших читачів вже звикли, що ми постійно знаходимо цікаві та корисні поради з найрізноманітніших сфер життя. Поки що ми пригальмуємо з фіто-чаями та сушінням речей на батареї. За аналогією з тим, як сани готують влітку, то взимку ми приготуємо круте добриво, яке практично нічого не варте в грошовому еквіваленті.

Зараз прийшов той час, коли потрібно готувати натуральне добриво, і ім'я йому – зола. Тут є все, що необхідно рослинам та ґрунту. Як дрова згоріли, так можна відразу пам'ятати, що тепер для рослин є магній, кальцій, фосфор і калій.

Давайте розкладемо по поличках весь процес правильного збирання золи, яка піде на добриво.

Зола, скріншот: YouTube
Зола, скріншот: YouTube

Зола – продукт, який утворюється після перегорання різних дерев'янистих дров. Іншими словами - попіл і вугілля, яке розбите на однорідну масу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Важливо розуміти, що зола - це дуже безпечний вид добрива, який не зашкодить людині, ані тим паче тваринам. Даний засіб має високу ефективність у боротьбі з різноманітними шкідниками та грибковими захворюваннями на рослинності.

Зола, скріншот: YouTube
Зола, скріншот: YouTube

Як правильно використовувати

Найкраще, звичайно, після того, як зола була розподілена по всій ділянці, переміщувати її граблями із ґрунтом. Ще важливо знати, що золу краще не використовувати для молодої розсади, там багато солі, яка тільки зашкодить. І ще не люблять золу: редис, редька та картопляний кущ. На останньому може проступити парша.

Нагадаємо, спатимете без задніх ніг: як допомогти собі швидко заснути за 15 хвилин - дієві способи.

Раніше повідомлялося, головне - спокій: найкращі способи відкрити "тугу" банку з консервацією.

Також, як швидко і легко позбавитися слідів дезодоранту на одязі: потрібні кошти знайдуться в кожному будинку.