Здорожчання значної кількості продуктів в Україні суттєво б'є по гаманцях. Адже цінники змінилися практично на всі важливі продукти, такі як олія, яйця, овочі та хліб.

Зокрема ще у грудні 2022 року середня споживча ціна мороженої риби зросла на 3% – до 155,11 грн/кг – проти 150,53 грн/кг у листопаді. Такі дані наводить Державна служба статистики.

Таким чином з початку дуже непростого для українців 2022 року середня споживча ціна мороженої риби підвищилася на 49,6% – зі 103,7 грн/кг у січні.

Як відзначають в Держстаті, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Заморожена риба, фото YouTube
Заморожена риба, фото YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Водночас у Державній митній службі повідомили, що у січні-листопаді 2022 року Україна експортувала 897 тонн живої риби, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Там відзначають, що у грошовому еквіваленті експорт живої риби за 11 місяців 2022 року зріс на 76% проти такого ж періоду 2021 року – до $1,1 млн. Згідно з даними Державної митної служби найбільшу частку української живої риби протягом січня-листопада 2022 року купувала Молдова (93,3%), значно менше Ізраїль (4,2%) та Польща (1,6%).

Ціни на морожену рибу, скріншот з відео
Ціни на морожену рибу, скріншот з відео

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро