Українські супермаркети оновили ціни на апельсини, яблука та виноград. Що і на скільки подешевшало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Фрукти, як інші продукти, не відрізняються особливою доступністю для гаманців пересічних українців. Супермаркети показали, як змінилися цінники на деякі фрукти у другій половині січня.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Середня ціна апельсинів становить 58,57 гривні за кілограм, що помітно дешевше, ніж місяцем раніше. У грудні цінник становив 64,06 гривні за кіло. Апельсини Туреччина також подешевшали – з 65,54 до 61,70 гривні за кіло. Апельсини преміум втратили у ціні майже 10 гривень і коштують у середньому 60,45 гривні за кіло.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Водночас українські яблука продаються по 10,90 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з минулим місяцем, цінник виріс на 3 копійки. А ось яблука Айдаред додали в ціні значно помітніше - з 13,05 до 16,40 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Виноград також стає все менш доступним для українців: із грудневих 155,04 гривні він подорожчав до 177,00 гривні за кіло у січні.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курятина, сало та овочі: українцям назвали продукти, які можуть сильно додати в ціні 2023 року.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.