Як йдеться в одному дуже відомому прислів'ї – наші руки, для чого? Правильно, щоб зробити добриво вже зараз, коли на городі нема чого робити, в холодну пору. Зате навесні, коли прийде час, бути повністю готовими до виходу, так би мовити, у поле.

Давайте розберемося, як зробити з купи картону та газет, які лежать у вас у старому холодильнику або у передпокої, справжнє добриво та підживлення для рослин.

Про цей спосіб ми дізналися завдяки одному з відомих українських агроблогерів, який публікує свої лайфхаки на YouTube.

Навіть не думайте викидати картонні коробки або щось подібне, вони стануть у нагоді, якщо ви володієте дачною ділянкою, приватним будинком або навіть городиком у межах міста.

Добриво з картону, скріншот: YouTube
Добриво з картону, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для чого мені коробки? Запитайте ви. А ми відповімо:

Це розкішне добриво, спочатку коробки необхідно підготувати. Розріжте їх на дрібні частини. Жодного скотчу та інших сторонніх матеріалів не повинно бути.

На дачі викопайте яму і складіть у неї сировину. Глибина не більше 30-40 см. Присипте все землею та залиште на якийсь час.

Приблизно через півтора місяці розкопайте яму, сировина повинна перетворитися на схожу масу на кашу. Під час висадки овочів додайте його під рослини. Це водночас і добриво, і джерело тепла. Ось для цього потрібно зберігати коробки.

Добро не повинно так просто пропадати. Картон можна з користю використати і на городніх ділянках. Тепер ви знаєте.

Нагадаємо, потрібні лише сірники та відро гілок: найдешевше добриво, якого бояться шкідники.

Раніше повідомлялося, дефіциту не буде, а ціни зростуть: що чекає на цукор у найближчому майбутньому.

Також, низьких цін вже не буде: в Україні прогнозують подорожчання цукру.