Борщ та деякі салати коштуватимуть українцям дорожче, ніж місяцем раніше, оскільки ціни на капусту та буряки знову зросли. Скільки коштують овочі у супермаркетах, показують дані моніторингу, представлені на порталі "Мінфін".

Продукти харчування сильно подорожчали за рік та стали однією з головних статей видатків у бюджеті багатьох українських сімей. Особливо важко доводиться тим, хто не має власного городу і всі овочі доводиться купувати. Наприклад, одні з найбільш ходових овочів капуста та буряк неприємно здивували цінами у другій половині січня.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua
Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Так, станом на 21 січня середня ціна буряків становить 12,49 гривні за кілограм. У грудні цінник був на рівні 12,27 гривні. Вартість варіюється від 10,90 до 16,90 грн залежно від торгової мережі.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У той же час молода капуста додала в ціні значно помітніше: з 35,40 гривні у грудні до 39,26 гривні за кіло у січні. Залежно від мережі ціни стартують від 24,99 гривні за кіло, а стеля – 49,90 гривні за кіло. Білокачанна капуста подорожчала з 13,18 до 13,40 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курятина, сало та овочі: українцям назвали продукти, які можуть сильно додати в ціні 2023 року.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.