Українцям повідомили приємні новини, що особливо актуально у період війни та в умовах погіршення економічного становища як багатьох сімей, так і в країні загалом. Стало відомо, що під час війни можуть списати борг за комуналку.

Проте стосується це не усіх, а лише окремих категорій громадян. У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №8367, яким пропонується списувати борги за комунальні послуги в деяких випадках.

Зокрема, депутати пропонують списати заборгованість за житлово-комунальні послуги користувачам, борг яких накопичився за період активних бойових дій на територіях, де знаходиться житло.

Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа
Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа

Крім того, вже скоро борги можуть бути списані у наступних випадках:

  • за управління багатоквартирним будинком;
  • за постачання та розподіл природного газу;
  • за постачання та розподіл електричної енергії;
  • за тепло;
  • за постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення;
  • за поводження з побутовими відходами.

"Головною метою проєкту Закону є державна підтримка громадян України шляхом надання можливості реструктуризації заборгованості зі сплати житловокомунальних послуг та недопущення збільшення боргів за житлово-комунальні послуги у зв’язку з неможливістю їх оплати більшою частиною населення України", — зазначають в пояснювальній записці. Текст пояснювальної записки

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Комуналка, скріншот: YouTube
Комуналка, скріншот: YouTube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро