Якщо заснути не вдається, не варто бігти в аптеку за снодійним, адже більшість препаратів викликають залежність та діють лише впродовж певного часу.

Лікарі радять попіклуватися про те, щоб сон приходив за потреби та бажання людини, і приносив відпочинок та здоров'я. Хоча під час війни цього досягти вкрай важко, є декілька корисних звичок, які можуть допомогти поліпшити сон. Про це йдеться у публікації Womans World.

Подолати безсоння. Фото: Youtube
Подолати безсоння. Фото: Youtube

Кілька корисних звичок, які допоможуть поліпшити сон:

1. Дотримуйтесь режиму сну. Лягайте спати та прокидайтесь в один і той самий час. Якщо ви встали раніше запланованого і не можете заснути, на допомогу прийде сушена вишня. Вчені визначили, що мелатонін із цього фрукта допомагає вам спати на 1 годину та 24 хвилини довше.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

2. Лягайте спати тільки якщо почуваєтеся втомленим. Цитрусові аромати сприяють поглибленню сну. Побризкайте апельсиновою олією подушку, аромат апельсина дуже корисний для поліпшення сну.

Подолати безсоння. Фото: Youtube
Подолати безсоння. Фото: Youtube

3. Годину, або хоча б 30 хвилин до сну присвятіть відпочинку. Не скрольте стрічку соцмереж, вимкніть телевізор та комп'ютер. І взагалі уникайте ввечері емоційного навантаження, яким багаті гостросюжетні фільми, тривожні новини або з'ясування стосунків.

4. Створіть зручне місце для сну, попіклуйтесь, щоб ліжко було зручним, також подумайте про зручність подушки та "хрускіт" свіженької постільної білизни.

5. Провітріть спальню перед сном та встановіть комфортний для вас температурний режим. Відмовтеся від алкоголю та куріння, особливо перед сном. Якщо вас турбують часті прокидання запарте яблучко та пийте напій перед засинанням, або для цього може підійти яблучна сушка або сік.

Подолати безсоння. Фото: Youtube
Подолати безсоння. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, щоб сон був якісним і здоров'я не страждало — як випрати пухову подушку.

Як повідомляв "Знай.ua", як за кольором язика зрозуміти, що у вас проблеми з холестерином: поради від експертів.

Також "Знай.ua" інформував, що доктор Комаровський розповів про серйозну небезпеку вживання аспирину.