Медики зазначають, що приблизно 30% людей різних вікових категорій стикаються з тинітусом (шумом у вухах), а 7–8% населення світу страждає від нього постійно.

Як зазначається, сприйняття шуму у вухах пов'язані з частиною мозку, що відповідає за дорсальну мережу уваги та мережу режиму за умовчанням. Цей симптом може бути дуже неприємним та значно знижувати якість життя.

Шум у вухах. Фото: youtube
Шум у вухах. Фото: youtube

Безперервний шум у вухах дратує та заважає концентруватися. Це створює проблеми з виконанням завдань, труднощі на роботі та у повсякденному житті, які ще більше посилюють рівень стресу та занепокоєння. Люди, які відчувають постійний і гучний шум у вухах, що неспроможні розслабитися, а часто – і нормально заснути.

На думку вчених, шум у вухах може виникати через неправильну роботу вушного равлика, пошкодження нервів, що йдуть від вуха до мозку, або патологій слухової кори мозку.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

У старших людей такий шум може бути пов'язаний з погіршенням слуху. Також дзвін у вухах переслідує учасників бойових дій. Іноді шум у вухах може з’явитися після черепно-мозкової травми через проблеми, пов’язані з нервами, м’язами та потоком крові.

Причиною шуму у вухах буває закупорка слухового проходу сіркою вуха, брудом або сторонніми предметами. Це призводить до збільшення тиску у внутрішньому вусі, впливаючи на роботу барабанної перетинки.

Щоб допомогти впоратися з розладом, спричиненим шумом у вухах, застосовуються медитація, йога та релаксаційна терапія. З іншого боку, більшість пацієнтів з тинітусом вчать жити з ним і звикати до нього для того, щоб він не впливав на їхню повсякденну діяльність.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, щоб сон був якісним і здоров'я не страждало: як легко випрати пухову подушку.

Як повідомляв "Знай.ua" як запобігти десятку хвороб та почуватися бадьоро на "сидячій" роботі: лікарі дали рекомендації.

Також "Знай.ua" інформував, без них не обійтися: які продукти потрібно мати на випадок відключення світла