Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є кілька важливих новин. Відомі українські мережі супермаркетів поділилися новими цифрами із цінників на соняшникову олію, борошно та цукор.

Солодкий продукт трохи подешевшав, а от масло та борошно навпаки стали дорожчими.

Про це стало відомо завдяки оперативним даним експертів порталу Minfin, пише "Хвиля".

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Вартість олії

У період із грудня по січень ціна соняшникової олії в супермаркетах країни зросла незалежно від виробника. Олія "Олейна" зросла в ціні з 62,38 грн. до 62,76 грн. До такого рівня вартість позиції піднімалася влітку.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ціна олії "Щедрий Дар" за місяць зросла на 2 грн. - З 65,85 грн. до 67,60 грн. за 850мл. Скасуємо, що січневі ціни досягли максимуму, починаючи з різкого подорожчання у лютому 2021 року. Тоді ціна за місяць злетіла із 39,12 грн. до 44,43 грн. та продовжувала зростати до кінця 2021 року. У 2022 році почалося зниження вартості олії, але через вторгнення Росії продукт почав знову дорожчати.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Вартість цукру

Вартість цукру в Україні почала знижуватися у жовтні. З рекордної позначки 34,61 грн. до кінця січня ціна знизилася до 33,77 грн/кг. У грудні кілограм продукту коштував у середньому 34,19 грн.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Вартість борошна

До середини осені ціни на муку знижувалися, але з 1 грудня почався черговий виток зростання вартості. Так, на 1 грудня ціна становила в середньому по торгових мережах 21,32 грн/кг, а в січні піднялася до позначки 21,76 грн/кг. Зазначимо, що найвищу вартість борошна було зафіксовано у квітні 2022 року - 25,30 грн./кг.

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Нагадаємо, ще на 50% дорожче: українців чекає черговий стрибок цін на продукти – які причини.

Раніше повідомлялося, ніколи не їжте картоплю з цими продуктами: 4 варіанти найшкідливішого поєднання.

Також, переходимо на мінералку: у супермаркетах кава, кола та соки знову подорожчали.