Надішли новини для мешканців української столиці. У Київській міській держадміністрації обіцяють, що підвищувати тарифи на водопостачання не планують. Однак є ще кілька важливих фактів, які потрібно враховувати.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника голови КМДА Петра Пантелєєва в одному з нещодавніх інтерв'ю.

Бювет, фото: Знай.ua
Бювет, фото: Знай.ua

За його словами, для очищення води необхідно купити реагенти, щоб знезаражувати, а також платити за світло, яке вже набагато дорожче, ніж раніше.

Водопостачання, скріншот відео
Водопостачання, скріншот відео

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

За його словами, проблему слід вирішувати аналогічно до того, як діяли з тарифами на теплову енергію минулого року. Тоді було ухвалено рішення про мораторій на підвищення тарифів, але водночас гарантовану виплату компенсації для підприємств теплоенергетики за рахунок держбюджету.

"Має бути консолідовано відповідальність як органів місцевого самоврядування, так і держави. Столична влада зі свого боку допомагає фінансовими ресурсами підприємствам життєзабезпечення, але певна частина цих коштів має компенсуватися за рахунок держави. Так цю проблему можна вирішити", - заявив Пантелєєв.

Пантелєєв нагадує киянам, що необхідно вчасно передавати показники лічильників, навіть якщо за поточний місяць не користувалися водою. Адже без показників закон зобов'язує виконавця послуги нараховувати за середньозваженим показником споживання послуги, а може відрізнятися від реально спожитого жителями.

Нагадаємо, комуналка подорожчала на 25%: чому в Україні тарифи "заморозили", а платіжки зростають.

Раніше повідомлялося, в 2023 році на українців чекає дике зростання цін: головні причини і прогноз.

Також, "Укрпошта" знизила тарифи до 45%: нові ціни за доставку і для кого вони передбачені.